Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Alacaklıları Açıklandı: İşte Apple ve Google’ın da Olduğu Tam Liste!

İflas eden kripto para borsası FTX’in borçlu olduğu alacaklıların tam listesi yayınlanırken listede Apple, Netfilix, Amazon dev şirketlerin olması dikkat çekti.

FTX avukatları 25 Ocak günü şirketin tam alacaklı listesini iflas mahkemesine sundu. 115 sayfalık bu listede sektörün önde gelen şirketlerinin isimleri dikkatlerden kaçmadı. Listede havayolları, oteller, hayır kurumları, bankalar, risk sermayesi firmaları, medya kuruluşları yer aldı.

Mahkemeye sunulan bu listede sadece alacaklı şirketlerin isimleri yer alırken her bir kuruluşun alacağı miktara dair detaylara yer verilmedi. FTX’in avukatları tarafından kasım ayında yapılan daha önceki başvurularda borsanın bir milyondan fazla alacaklısı olabileceği tahmin ediliyordu.

Alacaklılar arasında öne çıkan Web3 şirketleri Coinbase, Galaxy Digital, Yuga Labs, Circle, Bittrex, Sky Mavis, Chainalysis, Messari ve Binance olurken Apple, Netflix, Amazon, Meta, Google, LinkedIn, Microsoft ve Twitter gibi teknoloji devleri de listede yer aldı. Bu özel şirketlerin yanı sıra ABD eyalet kurumunun vergi daireleri, Japonya, Avustralya ve Hong Kong’daki diğer devlet kurumları da alacaklılar arasında bulunuyor.

Öte yandan mahkemede sunulan liste, FTX’in lüks harcamalarını da gözler önüne serdi. Şirketin Kuzey Amerika ve Avustralya’daki Uber Eats ve Doordash kuruluşlarına, popüler konaklama uygulaması Airbnb‘ye ve çok sayıda lüks otele borcu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!