Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin En Büyüğü Coinbase’e Hollanda’dan Milyonlarca Dolar Ceza

Hollanda Merkez Bankası (DNB), ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’e yetkisiz kripto para hizmetleri sunduğu gerekçesiyle geçmişe yönelik idari para cezası verdi.

Hollanda Merkez Bankası 26 Ocak tarihinde yaptığı resmi açıklamada, ülkede kripto para hizmetleri sunmak için kayıt almadan önce yasaya aykırı bir şekilde gösterdiği faaliyetler nedeniyle Coinbase‘e 3,6 milyon dolar ceza verdiğini duyurdu.

Coinbase, Hollanda’da faaliyet gösterebilmek için geçtiğimiz yılın eylül ayında Hollanda Merkez Bankası’ndan kripto hizmet sağlayıcısı olarak lisans almış ve bunu başaran ilk küresel kripto para borsası olmuştu.

DNB, Coinbase’in bankadan onay almadan önce Kasım 2020 ile Ağustos 2022 tarihleri arasında “uyumsuz” olduğunu ve söz konusu cezanın bu tarihler arasında sunulan hizmetleri kapsadığını söyledi. Banka ayrıca Coinbase’in belirtilen tarihler de dahil olmak üzere Hollanda’da her zaman kayıt olmayı planladığını belirterek cezada %5 oranında indirim uyguladığını bildirdi.

Öte yandan açıklamada, ceza verilirken Coinbase’in en büyük kripto para şirketlerinden biri ve “Hollanda’da önemli sayıda müşteriye” sahip olduğunu göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Coinbase’in verilen idari para cezasına itiraz etmek için 2 Mart tarihine kadar süresi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!