Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bir İlki Gerçekleştirdi: Hollanda’da Lisans Alan İlk Küresel Kripto Para Borsası Oldu

ABD’nin en büyük kripto para borsalarında biri olan Coinbase Hollanda’da faaliyet gösterebilmek için lisans aldığını duyurdu.

Coinbase 22 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, şirketin Hollanda Merkez Bankası’ndan (DNB) başarıyla faaliyet lisansı alan ilk küresel kripto para borsası olduğunu açıkladı.

Bir “kripto hizmet sağlayıcısı” olarak lisans alan Coinbase, Hollanda’da müşterilerinin itibari para birimleri ile kripto para alıp satmalarını ve dijital varlıklarını Coinbase hesaplarında saklamalarını sağlayabilecek.

Lisans, şirketin DNB tarafından kara para aklama ve terörle mücadelenin finansmanı yasasına uyup uymadığının denetlendiğini gösteriyor. Ancak Hollanda Finansal Piyasalar Kurumu (AFM) kripto hizmet sağlayıcılarını denetlemediği için müşterilerin bu alanda özel bir tüketici koruması bulunmuyor. Yine de DNB kripto para endüstrisinin müşterilerine genel bir tüketici koruması sağlıyor.

Coinbase Uluslararası İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Nana Murugesan konu ile ilgili, Coinbase’in dünyanın en güvenilir kripto hizmet sağlayıcılarından biri olma hedefi doğrultusunda hükümetler ve düzenleyicilerle iş birliği halinde olduklarını ve uyumluluk odaklı bir şirket olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca Hollanda’nın dijital varlık ekosistemi için oldukça önemli bir uluslararası pazar olduğunu ve Coinbase’in dijital varlık ekonomisinin potansiyelini buraya getirmesinden gerçekten heyecan duyduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!