Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WSJ’den Coinbase Hakkında 100 Milyon Dolarlık Öz Sermaye Ticareti İddiası: Coinbase’ten Cevap Gecikmedi

ABD’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’in geçtiğimiz yıl işe aldığı 4 kıdemli Wall Street trader’ı ile öz sermaye ticareti yaptığı iddia ediliyor.

Wall Street Journal’ın (WSJ) 22 Eylül tarihli raporuna göre para kazanmak için yeni yollar arayan Coinbase, öz sermaye ticaretini test etmek için 100 milyon dolarlık bir deneme işlemini tamamladı. Kaynaklar, şirketin öz sermaye yatırımı ve staking de dahil birçok alternatifi gözden geçirdiğini ve öz sermaye yatırımında karar kıldığını söyledi.

Raporda, şirket içindeki söylentilere göre deneme aşamasının geçtiğimiz yıl işe alınan 4 kıdemli Wall Street trader’ından oluşan uzman grup tarafından gerçekleştirildiğine yer verildi.

Coinbase yöneticileri 2021 yılında kongrede öz sermaye yatırımı yapmadıklarını söyleseler de şirket çalışanları bunun aksini düşünüyor. Coinbase’in öz sermaye yatırımı yapmasını engelleyen bir mevzuat olmasa dahi bir yatırım şirketinin kendi adına yatırım yapması piyasa tarafından hoş karşılanmıyor.

Kaynaklar, yatırım fikrinin 2021 Kasım ayında başlayan düşüşten sonra ortaya atıldığını ancak deneme aşamasından sonra Coinbase’in bu fikirden vazgeçtiğini belirtti. Coinbase’in vazgeçme nedeninin müşterileri karşısındaki itibarını korumak olduğu konuşuldu.

Öte yandan şirket yöneticileri konu hakkında, Coinbase’in hiçbir zaman öz sermaye yatırımı yapmadığını zaman zaman kripto para aldığını ancak bunun bir yatırım olarak değil spesifik amaçlar için alındığını belirtti.

Coinbase’den İddialara Cevap

Coinbase ise 22 Eylül tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, WSJ’in raporundaki iddialara yanıt verdi. WSJ’in trader ekibi olarak adlandırdığı ekibin aslında Coinbase Risk Çözümleri (CRS) adlı kripto paralar üzerine yatırım yapmak isteyen kurumsal yatırımcılara yönelik bir hizmet birimi olduğunu belirtti. CRS’nin amacının kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarına bakış açılarını web3 ve Hodlingten öteye genişletmek olduğunu ifade eden Coinbase, herhangi bir şekilde öz sermaye yatırımı yapmadığının tekrar altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!