Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Vergisini Ödemeyen Kişilerin 184 Milyon Dolarlık Kripto Varlığına El Koydu

Güney Koreli yetkililer kripto paraları kullanarak para aklayan ve vergi kaçıran kullanıcılara karşı milyonlarca dolarlık yaptırım uyguladı.

Kripto paraların dünya çapındaki bilinirliği ve kullanımı artarken devletler de bu konulardaki yapıcı adımlarını hızlandırmaya başladı. Özellikle son günlerde yaptırımlar ve baskılar ile gündeme gelen Güney Kore son olarak vergisini ödemeyen kullanıcıların 184 milyon dolarlık kripto varlığına el koydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre 260 milyar Kore Wonuna tekabül eden söz konusu meblağ sadece 2021 yılından bu yana vergilerini ödemeyen kullanıcılardan alının miktarı temsil ediyor. Kullanıcıların vergilerini ödemediğine dair bilgiler Güney Kore hükümeti ve borsaların yaptığı iş birliği sonucunda ortaya çıkarılıyor.

Öte yandan Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre, geçtiğimiz süreç boyunca Güney Kore’den yurt dışına “kaçırılan” toplam miktar 7,2 milyar dolara ulaştı. Transferlerin %82’sinin dolar cinsinden yapıldığı tespit edildi. Söz konusu yurt dışı transferlerinin %72′sinin Hong Kong’a ve %15’lik kısmının ise Japonya’ya yapıldığı fark edildi.

Geçen ay Güney Kore, 2 milyar dolar değerindeki yasadışı döviz işlemlerine karıştıkları için 16 kişiyi tutuklamıştı.

Güney Kore’de geçen sene uygulamaya geçirilmesi beklenen kripto para kazançlarından %20’lik vergi alınması kanunu son olarak 2 sene ertelenmiş ve 2025 yılında yürürlüğe girmesine karar verilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!