Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius’un ABD’deki Niteliksiz Müşterileri, Kripto Para Ödülü Alamayacak

ABD’deki kripto para lending platformu Celsius Network, ABD’de olup da nitelikli yatırımcı statüsünde yer almayan müşterilerinin bundan sonra “Earn” programına katılamayacağını duyurdu.

Celsius’un ABD’deki müşterilerinin, 15 Nisan tarihinden itibaren platformdaki “Earn” programına katılmak, böylece platforma yatırdıkları kripto paralar üstünden ödül kazanmak için nitelikli yatırımcı statüsünde olmaları gerekecek.

Celsius yönetimi, konuyla ilgili yayımladığı blog gönderisinde, “ABD’deki düzenleyiciler ile bir süredir Earn (adlı) programımız hakkında görüşme halindeydik. Bu görüşmelerin sonucunda, ABD’deki müşterilerimizin Earn programını nasıl kullanacağıyla ilgili bazı değişikliklere gideceğiz.” dedi.

ABD’deki Celsius müşterileri bu tarihten sonra platforma kripto para yatırırlarsa, bu paralar yeni açılan Custody hesaplarında tutulacak ve kullanıcıya herhangi bir ödül verilmeyecek. Bu kullanıcılar yine de swap, borrow işlemi ile transfer işlemi yapabilecek.

ABD’deki mevzuat uyarınca; gerçek veya tüzel birinin nitelikli yatırımcı sayılabilmesi için belli başlı bazı lisanslara sahip olması, bu lisanslara sahip değilse yıllık gelirinin en az 200 bin dolar olması ya da en az 1 milyon dolarlık servetinin olması gerekiyor.

Celsius, müşterilere sunduğu lending ve ödül kazanma programlarının menkul kıymet yasalarına aykırı olabileceği iddiasıyla ABD’deki bazı düzenleyici kurumların radarına girmişti. Bazı eyaletlerde Celsius ile ilgili açılan soruşturmalar sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!