Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley: ABD, Stablecoinleri Bankalara Benzer Şekilde Denetleyebilir

Morgan Stanley tarafından yayımlanan yeni bir araştırma raporuna göre Amerikan hükümetinin getireceği yasal düzenlemeler, stablecoinleri geleneksel finans kurumlarınınkine benzer bir statüye sokabilir.

Morgan Stanley’nin araştırma raporuna göre ABD’de Hazine Bakanlığı ile Kongre tarafından hazırlanan regülasyonlar, özel bir stablecoin ihraç eden kuruluşları bankalar ile yakın bir konuma yerleştirebilir.

Raporda yer alan bilgilere göre Amerikan hükümeti, yabancı ülkelerde geliştirilen dijital merkez bankası parası (CBDC) projelerinin doğurabileceği rekabet nedeniyle, “ABD dolarının en dominant ödeme mekanizması olarak” kalmasını sağlayacak adımlar atmak istiyor.

Morgan Stanley analistlerine göre Biden yönetimi, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerin, Amerikan dolarının dominansını da etkileyebileceğini düşünüyor.

Stablecoinlerin yasal olarak menkul kıymet mi, türev enstrümanı mı yoksa emtia sınıfına mı girdiği konusunda hala bir belirsizlik olduğuna dikkat çekilirken, bunlara getirilecek regülasyonun kripto para piyasasının tamamını etkileyebileceği düşünülüyor.

Morgan Stanley analistleri bu noktada hem borsalardaki bitcoin (BTC) ve ether (ETH) işlemlerinin hacminin yüzde 60’ının stablecoin paritelerinden geldiğini hem de merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemdeki işlemlerin kayda değer bir kısmının, stablecoinlerle yapılan lending işlemlerinden geldiğini belirtiyor.

Bankacılık devi Morgan Stanley, ABD’de kripto paralar için devam eden regülasyon sürecinin ağır bir şekilde işleyeceğini öngörüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!