Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’daki Kripto Kullanıcıları, Devlet Destekli Mevduat Sisteminde Sorun Yaşıyor

Hindistan’daki yatırımcılar, ülkenin önde gelen iki kripto para borsasına devlet destekli para transfer sistemini kullanarak para göndermekte güçlük çekiyor.

CoinSwitch Kuber ve WazirX müşterileri, bugün borsaya Birleşik Ödeme Arayüzünü (UPI) kullanarak para yatırmakta zorlanıyorlar.

Birleşik Ödeme Arayüzü; Hindistan Merkez Bankasına bağlı olan Ulusal Ödemeler Kurumu (NPCI) tarafından geliştirilmiş, bankalar arasında para transferi yapmayı kolaylaştıran bir sistemdir.

UPI üzerinden yapılan para yatırma işlemlerinin neden aksadığına dair CoinSwitch ekibi tarafından bir açıklama yapılmazken, WazirX ekibinin Twitter üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

“UPI şu an için kullanılamıyor. Tekrar kullanılabilir hale geldiğinde sizi haberdar edeceğiz. Bu arada, Hint rupisi yatırmak isteyenler için daha çok opsiyon sunmaya çalışıyoruz.”

Konuyla ilgili resmi bir açıklama olmamakla birlikte, Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre CoinSwitch, şu anda ülkedeki “yasal belirsizlik” sebebiyle UPI işlemlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

Ulusal Ödemeler Kurumu yetkilileri, bundan bir hafta önce kısa bir bildiri yayımlayıp, ülkedeki kripto para borsaları Birleşik Ödeme Arayüzünü kullanıyorsa bile, bunun bilgileri dahilinde olmadığını açıkladı.

Hindistan’da yakın zamanda alınan karar sonucunda kripto para alım-satımından elde edilen kazançlara yüzde 30 vergi getirildi. Bu karar, kripto paraları kısmen yasal bir zemine oturtmuşsa da, kripto para kullanımına ilişkin belirsizlikler sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!