Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Bieber, Snoop Dogg, Maria Sharapova ve Diğerleri: Kripto Şirketi MoonPay’e 87 Milyon Dolar Yatırım

Kripto para start-up’ı MoonPay, aralarında Justin Bieber, Snoop Dogg, Maria Sharapova gibi isimlerin yer aldığı 60’dan fazla isimden yatırım aldı.

MoonPay tarafından çarşamba günü yapılan açıklamaya göre şirketin bu isimlerden aldığı toplam yatırım miktarı 87 milyon dolar oldu. Bu yatırımların, Kasım 2021’de düzenlenmiş 555 milyon dolarlık A Serisi yatırımına dahil olduğu belirtildi.

MoonPay bu yatırım turunun ardından toplamda 3.4 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı.

2019 yılında kurulan MoonPay; kullanıcılara kripto paralar ve non-fungible tokenlar (NFT) ile işlem yapabilmeleri için gereken ödeme altyapısını sağlıyor. Şirket, 160 farklı ülkede, 10 milyondan fazla kullanıcısıyla faaliyet gösteriyor.

MoonPay yönetimi, hem çalışmalarını pazarlamak hem de hayranlarıyla etkileşime geçmek için NFT teknolojisine başvuran içerik üreticilerinin gitgide çoğalacağına inanıyor. Son dönemlerde Coca-Cola, McDonald’s, Nike gibi şirketler de NFT teknolojisinden yararlandı.

Şirkete yatırım yapan diğer isimler arasında Chainsmokers, Snoop Dogg, Drake, Eva Longoria, Jason Derulo, Kate Hudson, Matthew McConaughey, Shawn Mendes, The Weeknd, Ashton Kutcher da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!