Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius’un Çöküşünü Kanadalı Yetkililer de Soruşturuyor

Lending platformu Celsius Network’ün çöküşüyle ilgili soruşturma başlatan isimlerin arasına ABD’lilere ek olarak Kanadalı regülatörler de eklendi.

Financial Post tarafından aktarılan bilgilere göre ABD’li ve Kanadalı yetkililer, Celsius Network’ün yaşadığı krizin etkilerini soruştururken iş birliği yapıyor.

Celsius’un Kanada’da resmi bir kaydı bulunmasa da, Kanada’daki finansal düzenleyiciler Celsius’un çöktükten sonraki faaliyetlerini soruştururken ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkilileri ile birlikte çalışıyor.

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, Celsius’un iflasının özellikle Kanadalı kullanıcıları ne şekilde etkilediğini araştırıyor. Kanada’da Celsius hakkında soruşturma yürüten kurumlar arasında Quebec’deki AMF de bulunuyor.

Birkaç ay öncesine kadar 28 milyar dolar değerinde varlığı yöneten Celsius, bu varlıkların %80’inden fazlasını kaybedip, temmuz ayında iflas başvurusunda bulundu. Şirketin 4,7 milyar dolar borçlu olduğu müşterileri arasında Kanadalı yatırımcılar da var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!