Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, Ethereum İkileminde Tarafını Seçti: PoS

En büyük stablecoinlerden USDC’nin üreticisi Circle, Ethereum blockchainindeki güncelleme yapıldıktan sonra sadece proof-of-stake (PoS) ağını destekleyecek.

Ethereum topluluğu, Birleşme (The Merge) adlı güncellemenin bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde tamamlanmasını bekliyor.

Şu anda proof-of-work algoritmasıyla çalışan Ethereum ağı, bu güncelleme tamamlandıktan sonra Beacon Chain’i tamamen entegre ederek, proof-of-stake algoritmasına geçiş yapacak.

Circle, güncelleme tamamlandıktan sonra sadece proof-of-stake algoritmasını kullanan Ethereum ağını destekliyor olacak. Circle yönetimi bu kararın USDC ile yapılan işlemleri etkilemesini beklemiyor.

Circle ekibi, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ethereum ağında birleşme sağlandıktan sonra ağda bir forklanma olup olmayacağıyla ilgilenmiyoruz. Ancak Ethereum tabanlı bir varlık olan USDC’nin sadece tek bir ‘geçerli’ versiyonunun olması gerekiyor.”

Ethereum topluluğundaki bazı gruplar, proof-of-work ağını bu güncelleme gerçekleştirdikten sonra da devam ettirmek istiyor. Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin ise bu ağın uzun vadede kabul göreceğine pek ihtimal vermiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!