Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Açıkladı: Büyük Ethereum Güncellemesini Destekleyecek

Dünyanın en büyük stablecoini USDT’nin üreticisi Tether, yaklaşmakta olan Ethereum güncellemesini destekleyecek.

Stablecoin piyasasının iki dev ismi Tether ve Circle, Ethereum blockchainindeki Birleşme güncellemesiyle ilgili aynı gün içerisinde açıklama yaptı.

Tether tarafından bugün yapılan açıklamaya göre şirket, bu güncelleme için yapılan çalışmaları “yakından takip edecek” ve proof-of-stake algoritmasıyla çalışan Ethereum ağını destekleyecek.

Ethereum topluluğunun büyük bir kısmı proof-of-work algoritmasından tamamen kopmaya hazırlansa da bazı kesimler bu ağı proof-of-stake algoritmasına geçildikten sonra da hayatta tutmak istiyor.

USDC’nin geliştiricisi Circle, Ethereum ağında yaşanabilecek olası bir fork olayıyla ilgilenmediğini ve sadece proof-of-stake ağını destekleyeceğini açıkladı.

Tether yönetimi de konuyla ilgili açıklamalarında bu güncellemenin “pürüzsüz şekilde” ilerletilmesinin önemini vurguladı:

“Tether olarak bu süreci yakından takip edecek, POS Ethereum ağını resmi takvime uygun şekilde destekleyeceğiz. Bu sürecin pürüzsüz bir şekilde ilerlemesinin, DeFi ekosisteminin uzun vadeli sağlığı için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!