Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO Açıkladı, Bitcoin Yeni Altın Olabilir

deVere Group CEO’su Nigel Green’e göre, Bitcoin yeni altın olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. CEO, Bitcoin’in teknolojik ve merkeziyetsiz yapısı itibarıyla çağımız için altından çok daha cazip bir varlık olduğuna değindi.

Finans ve finansal teknoloji (fintek) uygulamaları yürüten deVere şirketinin CEO’su Nigel Green Finbold‘a yaptığı açıklamada, Bitcoin’in altının yerini alabileceğini öne sürdü.  Altının binlerce yıldır güvenilir bir yatırım aracı olduğunu söyleyen Green, değerli madenin piyasa dışında da yaşanan gelişmelerden etkilenmeye açık olduğunu söyledi. Fakat bunun değişeceğini düşünen Green, kullanıcıların Bitcoin‘i tercih etmesi için birçok nedeni olduğunu savundu. CEO yeni nesillerin teknolojiye olan ilgisi ve yatkınlığı ile Bitcoin’in yeni lider yatırım aracı olabileceğini öngörüyor.

Altın, Etrafındaki Olaylardan Etkileniyor, Bitcoin Bu Konuda Avantajlı

Altın fiyatları, ülkelerin iç durumlarından oldukça etkileniyor. Altın güvenli bir yatırım aracı olarak gören kesim bunun farkına vardıkça, dijital paralar gibi daha bağımsız yatırım araçlarına yönelim gösterebiliyor. CEO Nigel Green de altının bu özelliğine atıfta bulunarak, Brexit ve başkanlık seçimleri gibi iç ya da uluslararası politik olaylardan veya merkez bankalarının uyguladığı para basma politikalarından etkilenen altının eskisi kadar gözde olmadığını iddia etti.

Hem altının hem Bitcoin’in “hard money” de denen, sınırlı arza sahip varlıklar olmasına karşı, BTC tam olarak belirli bir maksimum arzı olması ile biliniyor. Bu yönü ile, yatırımcı için değerini katlayan Bitcoin Nigel Green’e göre aynı zamanda günümüzün giderek gelişen teknolojik dünyasına ayak uydurmanın başlıca yollarından biri. Bitcoin’in altına nazaran güçlü olan yanlarından bir diğeri ise işlem kolaylığı ve merkeziyetsiz bir yapıya sahip olması; yatırımcılar BTC ile her gün, her saniye istedikleri yerden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Pandemi ile Bitcoin – Altın İlişkisi Sıkılaştı

Koronavirüs pandemisinin mart ayından bu yana ekonomiye olan olumsuz etkisi ile insanlar Bitcoin’i güvenli bir yatırım aracı olarak görmeye başladı. ABD ve Fed politikalarıyla doların değer kaybetmesi, yatırımcının Bitcoin’e sığınması ile sonuçlandı. Genel yapısı itibarıyla iç gelişmeler ve çevresel faktörlerden kısmen bağımsız olan BTC, bu ilgi ile giderek hisse senedi piyasalarına ve altın gibi değerli madenlere daha çok duyarlı hale geldi.

Çoğu uzmana göre, pandemi süreci bitmeden bu Bitcoin’in sergilediği bu duyarlılığın önüne geçmek zor olabilir. Bu duyarlılık CEO Nigel Green’in açıklamaları doğrultusunda, Bitcoin’in yeni altın olarak görülmesinin sonuçlarından biri olabilir.

bitcoin-altin-grafik
Bitcoin ve altının korelasyonunu gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment