Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO CZ Açıkladı: Binance Gelirlerinin Yüzde 90’nını Buradan Sağlıyor

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), borsanın gelirlerinin tamamına yakınını işlem ücretlerinden sağladığını açıkladı. 

CEO CZ yakın zamanda katıldığı bir röportajda, Binance’in gelirlerinin %90’ını işlem ücretlerinin oluşturduğunu belirtirken eğer ihtiyaç duyarlarsa başka gelir kaynakları da oluşturabileceklerinin altını çizdi. Ayrıca CEO, FTX iflasının kripto para piyasasına ve davranış şekillerine olası etkilerinden bahsetti.

CEO, şu an için borsanın gelirlerinin %90’ını işlem ücretlerinden sağladığını ve işlem ücretlerinin Bitcoin (BTC) fiyatına göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Geçmişte platformun reklam barındırdığını ve eğer tekrar reklamları açarlarsa yıllık 40 milyon dolara yakın reklam geliri elde edebileceklerini belirten CZ şu an için buna ihtiyaçları olmadığını ama ileride gerek olursa yapılabileceğini ifade etti.

Binance’in yerel token’ı BNB ile FTT’nin karşılaştırılmasına dair söylemlere ise BNB’in %100 karşılığa sahip olduğunu ve bağımsız denetçiler tarafından düzenli olarak denetlendiğini söyleyerek cevap verdi.

Öte yandan ekosistemdeki genel kanının aksine CZ, FTX iflasının insanları merkeziyetsiz finansa (DeFi) iteceği düşüncesine katılmadığını dile getirdi. Şu an kripto para yatırımı bulunmayan yatırımcıların teknik birçok konuda hataya düşeceğini dolayısıyla DeFi araçlarının müdahale edilemez olması sebebiyle kayıplar yaşayacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!