Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CertiK, Değerini Üç Ayda 1 Milyardan 2 Milyar Dolara Çıkardı

Blockchain alanında çalışan siber güvenlik firması CertiK, aldığı son fonlamayla birlikte 2 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

CertiK tarafından yapılan açıklamaya göre B3 Serisi yatırım turunda toplamda 88 milyon dolar fon toplandı.

Bu seride başta Insight Partners, Tiger Global ve Advent International olmak üzere Goldman Sachs, Sequoia Capital ve Lightspeed Venture Partners’tan yatırım alındı.

Şirket bundan sadece üç ay önce 80 milyon dolarlık bi B2 Serisi yatırımı alıp, 1 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

CertiK, aradan geçen bu süre içerisinde gitgide daha çok gelir elde edip, müşterilerden gitgide daha çok talep alarak, değerini sadece üç ayda 2 milyar dolara çıkarmayı başardı.

CertiK’in kurucularından Ronghui Gu, basına verdiği demeçte, geçen yıl boyunca gelirlerini 12 kat; karlarını ise 3 bin kat artırdıklarını söyledi.

Halihazırda yaklaşık 200 kişilik bir çalışan kadrosu olan CertiK, aldığı yeni fonlamayı bu ekibi büyütmek için kullanmayı planlıyor. Şirketin bir diğer planı ise ürün yelpazesini genişletmek.

Merkezi New York’ta bulunan CertiK, yaptığı güvenlik denetlemeleriyle akıllı sözleşmelerdeki güvenlik açıklarının tespit edilmesini sağlıyor. 2 bin 500’den fazla müşteriye hizmet veren CertiK; şu ana kadar 300 milyar doları aşkın değerde kripto para için koruma sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!