Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yellen Kripto Paralar Hakkında Açıklamalarda Bulunacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün saat TSİ 17.30’da kripto paralar hakkında Amerikan Üniversitesi’nde konuşma yapacak.

The Block sitesinin yaptığı habere göre, konuşma hakkında bilgi sahibi olan insanlarla görüşmelerde bulundular.

The Block, Yellen, kripto paraların vergi beyanı sisteminde, hisse senetleri ve tahvillerde olduğu gibi maliye bakanlığına bilgi verilmesi gerektiğini söylemesini bekliyor.

Hazine Bakanı, 6 Nisan tarihinde Washington’daki Capitol Hill’de düzenlenen Mali Hizmetler Meclisi Komitesinde kripto paraların riskleri hakkındaki konuşmasında, “Kripto paralar finansal sistemi ev ekonomimizi bozabilecek riskler barındırıyor.” diyerek riskleri ve dolandırıcılığı azaltmak adına regülasyon çağrısında bulundu. Yellen, “Daha fazla hükümet düzenlemesine ihtiyaç var.” dedi.

Ayrıca Yellen, Rusya’nın Ukrayna’ya yapmış olduğu eylemlerin ekonomik yansımasının olacağını belirtti ve Covid-19’dan sonra ekonomik kırılganlığın arttığını söyledi.

Dijital varlıkların ve stabecoin’leri içeren ödeme sistemleri hakkında çeşitli seçeneklerine baktığını söyleyen Yellen, bunun içerisinde dijital merkez bankası parası (CBDC) gibi para birimlerini de içerdiğini belirtti.

Vergi beyanı konusunda da hisse senetleri ve tahvillerde olduğu gibi yatırımcıların, maliye bakanlığına bilgi vermeleri gerektiğine vurgu yapılacak.

Başkan Joe Biden’in dijital varlıklarla ilgili yürütme emrine ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, başkanın kripto paralardaki riskleri ele alırken bu alandaki yenilikleri de destekleyeceğini söylemişti ve bu haberle birlikte bitcoin yaklaşık 3.300 dolar artarak 41.500 dolara ulaşmıştı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!