Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı: Amacımız Kripto Para Sektörünü Baskılamak Değil

Amerikan Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı Christopher Giancarlo, yaptığı açıklamada CFTC’nin ana amacının kripto para sektörünü monitörize etmek olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ve Amerika’nın türev piyasalardaki regülasyon koordinasyonunu içeren bir etkinlikte konuşmalar y apan başarılı yönetici, konuşmasında kripto para sektöründeki türev ürünlere de değindi.

Giancarlo, Bükreş’te düzenlenen etkinlikte şunları söyledi:

”Kripto para piyasasındaki gücümüzü kullanarak bu ürünlerin üzerindeki baskımızı arttırmamız istendi ancak bu yönde yapılan çağrılara hep kulak tıkadık. Bunu yapmak yerine, gücümüzü bu sektörü izlemek ve takip etmek için kullanıyoruz. Bitcoin vadeli işlemleri gibi yeni ürünlere göz atarak aynı anda da sektörün geri kalmamasını sağlayacak şekilde bir süreç yönetme gayreti içerisindeyiz.”

Başarılı yönetici, daha önce yaptığı açıklamalarda da Bitcoin vadeli işlemleri üzerinde kurumun sahip olduğu yetkiyi istikrarlı bir şekilde kullanmak istediklerini söylemiş ve bu alanda yeni inovasyonlara da kurum olarak son derece sıcak baktıklarını ifade etmişti.

Kripto para ve Blockchain sektörünün regülasyonunda, Amerika’da SEC ile birlikte en kilit kurumlar arasında yer alan CFTC’nin, kripto para sektörüne bu denli sıcak bakan bir başkanının olması da gerçekten son derece önemli bir olgu olarak ifade ediliyor.

Zaten kripto para sektörünün paydaşları ve katılımcıları da Giancarlo’nun bu katkılarının farkında ve sürekli olarak başarılı yöneticiyi öven ve memnun edebilecek yorumlarda bulunmaya devam ediyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment