Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CME’nin Bitcoin Vadelilerinin Hacminde Yüzde 950 Artış!

Bitcoin fiyatının geçtiğimiz günlerde şahlanması, CME‘nin piyasaya sürdüğü Bitcoin vadeli sözleşmelerinin de hacimsel olarak artışa geçmesine ve 683 milyon doların üzerine çıkmasına yol açtı. Eldeki verilere göre CME’nin Bitcoin vadeli hacmi 1 Nisan tarihine kıyasla %950 civarında inanılmaz bir artış yaşamış gibi gözükmekte.

Önde gelen türev ürünleri platformu CME Group, 4 Nisan tarihinde yaklaşık olarak 22.542 adet Bitcoin vadelisi alım satımına ev sahipliği yaptı. Her bir Bitcoin vadeli işlem sözleşmesinin 5 BTC barındırdığı göz önüne alınacak olursa, CME’nin 4 Nisan tarihinde 563 milyon dolar civarında bir hacme ulaştığı sonucuna varmak mümkün.

Nisan ayının ilk gününde platformda sadece 2162 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi alım veya satımı varken bu miktarın 3 gün sonra 22.542 gibi bir seviyeye çıkması da direkt olarak %950 civarında bir artışı gözler önüne seriyor.

Bitcoin vadelileri bir zamanlar BTC’nin 20.000 dolara çıkmasının en büyük sebebi olarak görülürken, şu sıralar piyasadaki önemini kaybetmeye başladı. Yine de CME ve CBOE’nin kripto para piyasası için ne kadar önemli olduğu unutulmamalı. Messari’nin yayınladığı verilere göre top 10 içerisinde yer alan kripto para borsaları 4 Nisan tarihinde yaklaşık olarak 684 milyon dolar değerinde kripto para hacmine ulaştı ve CME’nin tek başına bu miktara ulaşması kesinlikle ilginin hala tam olarak bitmediğine delalet etmekte.

İngiltere tabanlı eToro’nun finansal analisti Mati Greenspan da konu hakkında yaptığı açıklamada Wall Street’in vadelilerinin kağıt üzerinde olmasına rağmen bunların hala piyasanın önemli bir parçası olduğunu dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment