Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Çin’in En Büyük Arama Motorunda 1 Numaraya Yükseldi!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) geçtiğimiz 2 Nisan tarihinde yakaladığı ivme ile hem kripto para yatırımcılarının hem de geleneksel finans sektörü yatırımcıları ile ana akım kitlelerin ilgisini çekmeyi başardı.

Google üzerinde hızlı bir yükseliş yaşayan Bitcoin, Çin’in Google‘ı olarak bilinen Baidu üzerinde ise trend listesinde birinciliğe kadar yükselmeyi başardı.

Çin içerisindeki kripto para ve blockchain haberlerini aktaran cnLedger isimli Twitter hesabının paylaştığı bilgilere göre, Bitcoin 4 Nisan tarihinde Baidu’nun  en çok görüntülenen yeni kelimeler listesinde birinciliği elde etti. Çin, Bitcoin madencilik merkezi olarak bilinse de ülkede kripto para birimlerine karşı başlatılan regülasyon savaşı nedeniyle tam potansiyelini ortaya çıkaramıyor.

Çin hükümeti 2017 yılında ICO’ları yasaklamış ve o tarihlerden beri kripto para alım satımlarına ciddi regülasyonlar getirmiş ve bazı durumlarda Bitcoin hakkında konuşulmasını bile yasaklamıştı. Ancak bir Çin mahkemesi Bitcoin’in kişisel mülk olduğuna hükmetmiş ve yasal olarak korunmasına imkan olduğunu vurgulamıştı.

Bu sebeple ülkede Bitcoin’e olan ilginin bir anda böylesine artış yaşaması ve ana akım kitlelerin de BTC nedir diye sorgulatması kesinlikle bütün kripto para piyasası için olumlu bir haber olarak yorumlanabilir. Asya piyasaları gerek madencilik gerekse de ticari hacim konusunda kripto para ekosisteminin en önemli parçalarından birisi konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment