Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Kripto Para Madencileri Sadece Yenilenebilir Enerji Kullanabilecekler

ABD‘nin Montana eyaletindeki Missoula ilçesi kripto para madencilerini yakından ilgilendiren bir yasa tasarısını onayladı.

Missoula ilçesindeki yetkililer geçtiğimiz gün kripto para madenciliğiyle ilgili yeni standartların bulunduğu bir yasa tasarısını oy birliğiyle kabul ettiler. Yerel yönetim organlarına ilk olarak geçtiğimiz ay içerisinde sunulan bu tasarının amacının “ilçe genelindeki kamu sağlığını, güvenliğini, ahlakını korumak” olduğu söyleniyordu.

Kripto para madenciliğinin küresel ısınma ve elektronik atık gibi sorunlara katkıda bulunduğunu düşünen yetkililer, onaylanan bu yeni yasayla birlikte yerel madencilik sektörünün daha çevre dostu olacağına inanıyorlar.

Missoula’da geçtiğimiz günlerde kabul edilen bu yasaya göre yerel kripto para madencileri yalnızca küçük ve büyük sanayi bölgelerinde çalışabilecek ve bunu yapmak için önce yerel yetkililerden izin almaları gerekecek.

Kripto para madencileri ayrıca kendi cihazlarından çıkan elektronik atığı Çevre Kalitesi Departmanı tarafından onaylanmış bir geri dönüşüm şirketine işletmek zorunda kalacaklar. Madencileri yakından ilgilendiren bir diğer konu ise bundan sonra yalnızca yenilenebilir enerji kullanabilecek olmaları.

Şu anda Missoula ilçesinde kripto para madenciliği yapan ancak bu yeni yasaya uyum sağlamayan madenciler 3 Nisan 2020 tarihine kadar çalışmaya devam edebilecekler. Söz konusu yasa ise 4 Nisan 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment