Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanından Önemli DeFi Açıklaması: Borsalar Regüle Edilecek!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerinin de kanunlar çerçevesinde düzenleneceğini vurguladı.

ABD’nin kripto para endüstrisi üzerindeki baskıları devam ederken yeni hedef DeFi protokolleri oldu. CFTC Başkanı Rostin Behnam Bloomberg’in Odd Lots podcast‘i için yaptığı bir konuşmada, DeFi protokollerinin CFTC veya ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından düzenleneceğini söyledi.

Behnam, DeFi protokollerinin işleyiş biçiminin ya da topluluk tarafından yönetiliyor olmalarının yasal çerçeveden kaçabilecekleri anlamına gelmediğini şu cümlelerle vurguladı:

Kurum ve birey yok. Sadece kod var, bunu düzenleyemezsiniz. Kendi kendini etkiliyor demek kolay ama bu gerçekten yanlış bir dizi soru. Burada sorulması gereken asıl soru ABD’li müşterilere ne sunulduğu ve neye maruz bırakıldıklarıdır. Ayrıca bu ürünleri sunmak için o tüzel kişiliği, o kodu kuran birey ya da grup kimlerdir? ABD yasaları zaten neredeyse tüm dijital varlıkları kapsıyor ve bunlar da düzenlemeye tabi tutulacak.

Binance davasında şaşırtıcı detaylar var

Moderatörün mart ayında CFTC’nin Binance’e açtığı dava hakkında soru sorması üzerine açıklamalarda bulunan Behnam, Binance’in iç mesajlaşmalarının dahi ilginç detaylarla dolu olduğunu fakat artık bu tür durumlara şaşırmadığını dile getirdi:

Orada yasalara uymak istemeyen, yasadan kaçmayı seçen veya yasayı bilmeyen pek çok kişi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bazen birbirleriyle olan yazılmaları ve şirket için hamleleri gerçekten şaşırtıcı olabilir. Bu durumla her yerde karşılaşıyoruz ve artık hiçbir şey beni şaşırtmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!