Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanından SEC Davaları Sonrası Önemli Kripto Para Açıklamaları

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, kripto para regülasyonlarına ilişkin netlik sağlanması için en az 1-2 yıl daha zaman gerektiğini açıkladı.

SEC’nin Binance ve Coinbase’e açtığı davaların ardından CFTC Başkanı Rostin Behnam’dan önemli kripto para açıklamaları geldi. Behnam Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi’ne yaptığı açıklamada, kripto para sektörüne dair kurallara netlik kazandırmak için gereken adımlara değindi. Yeni kripto para birimi düzenlemelerinin yıllar alabileceğini belirten Behnam, sürecin hızlandırılması için ek fon talep etti.

Mevcut fon desteği ile regülasyon çalışmalarının 3-4 yıl sürebileceğini düşünen yetkili, ek finansman sağlanması halinde sürecin 1-2 yıla düşürülebileceğini öne sürdü.

Öte yandan Behnam, CFTC’nin kripto para spot piyasalarını düzenleme yetkisine ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda Kongre’den daha fazla yetki talep ettiğini vurguladı. CFTC’nin şu anda sadece kripto paraların türevlerini düzenleme yetkisi bulunuyor.

Behnam’ın ifade verdiği komitedeki en üst düzeydeki yetkili Demokrat Parti Temsilcisi David Scott, bu denli önemli bir konuda işlerin hızlı şekilde ilerlemesi için yeterli finansmanın sağlandığından emin olmanın önemini dile getirdi.

Düzenleyici kurumlar tarafından süreç içerisinde belirlenecek kurallar çerçevesi, Kongre ve Başkan Joe Biden’ın ortak noktada anlaşmaları halinde uygulamaya konulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!