Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Binance ve Coinbase Davalarının Ortasında Neden Yükseldi?

Bitcoin (BTC), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davaların ortasında büyük bir yükseliş yaşadı. 

Bitcoin, ABD merkezli gelen kötü haberlerin ortasında son 24 saatlik periyotta %4,2 yükseliş performansı göstererek dikkatleri çekti. SEC’nin Binance’e açtığı dava sonrası yaşadığı düşüşü telafi eden Bitcoin, Coinbase davasından nerdeyse hiç etkilenmedi ve artışyaşadı.

Dün SEC’nin Coinbase’e dava açtığını açıkladığı sularda 25.700 dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin, kısa süreli bir gerilemenin ardından %8’e yakın bir artış yaşayarak 27.360 dolara ulaştı. Bu performansın ardından SEC’nin Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in varlıklarını durdurma talebi bir miktar düşüşe neden oldu. Bu düşüş bir düzeltme olarak görünse de Bitcoin’in sert yükselişini durdurdu.

Yükselişi ne tetikledi?

Büyük bir yatırımcı kitlesi Bitcoin’in halihazırda adil değerinin altında işlem gördüğünü öne sürerek bu denli büyük bir olayın bile yalnızca bu kadar düşüş yaşatabileceğini belirtti. Öte yandan SEC’nin Binance ve Coinbase davaları içerisinde yer alan 20 kripto parayı menkul kıymet olarak kabul etmesinin ardından bu altcoinlere yatırımı bulunan kişilerin piyasadan çıkmayarak Bitcoin’e geçiş yaptığı da iddia ediliyor.

Son olarak iki gün önce Binance haberleriyle “short” (kısa) pozisyon alan yatırımcıların, piyasa yapıcılarının bir operasyonuna maruz kalmış olabilecekleri düşünülüyor. Bu doğrultuda ilk yukarı hamlesiyle tasfiye olan short pozisyonların yukarı yönlü pozisyonlar için bir likidite sağlamış olması muhtemel görünüyor.

Coinglass’dan alınan veriler sonucunda son 24 saatlik periyotta 70 milyon dolardan fazla short pozisyonun tasfiye olması bu durumu destekler nitelikte bulunuyor.

Binance davasındaBNB (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), TRON (TRX), Binance USD (BUSD), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL) ve Algorand (ALGO) menkul kıymet olarak nitelendirilirken Coinbase davasında ise Binance’den farklı olarak The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Coti (COTI), Dash (DASH), Flow, (FLOW), Internet Computer (ICP), Near Protocol (NEAR), Voyager (VGX) ve Nexo (NEXO) yer aldı.

Binance ve Coinbase’e açılan davalarda iş kanıtı (PoW) mekanizmasıyla çalışan kripto paralara değinilmemesi dikkat çekti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 26.813 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!