Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve Coinbase Davalarındaki Önemli Detay: İşte Bu Kripto Paralar Yer Almadı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda iş kanıtı (PoW) mekanizmasıyla çalışan kripto paralara değinilmemesi dikkat çekti.

Kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert 6 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, dava dosyalarında iş kanıtı sistemi ile çalışan ağlara ait kripto paralara değinilmediğini dile getirdi.

Barry Silbert açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Herhangi bir dava dosyasında iş kanıtı tokenları yer almıyor. Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC) ve Zcash’e (ZEC) inanıyorum.

Barry Silbert’in paylaşımında yer vermediği ancak en değerli 100 kripto para birimi içerisinde yer alan PoW kripto paraları arasında Dogecoin (DOGE), Conflux (CFX), Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV) yer alıyor.

Binance davasında, BNB, Cardano (ADA), Solana (SOL), Polygon (MATIC), TRON (TRX), Binance USD (BUSD), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL) ve Algorand (ALGO) menkul kıymet olarak nitelendirilirken Coinbase davasında ise Binance’den farklı olarak The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS), Coti (COTI), Dash (DASH), Flow, (FLOW), Internet Computer (ICP), Near Protocol (NEAR), Voyager (VGX) ve Nexo (NEXO) yer aldı.

Daha önce menkul kıymet olabileceğine dair hakkında çeşitli spekülasyonlar oluşan Ethereum (ETH) ve mevcut durumda menkul kıymet davası devam eden Ripple (XRP) listede yer almadı.

SEC’nin davalarda menkul kıymet olarak nitelendirdiği kripto paraların akıbeti merak edilmeye başlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!