Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e SEC ile Birlikte ABD Eyaletlerinden de Baskı: 5 Milyon Ceza Kesildi!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava açılan Coinbase, Alabama eyaleti menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından savunmaya çağırıldı.

Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu (ASC) 6 Haziran tarihinde yayınladığı tebligatta, Coinbase’i menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini söyleyerek savunmaya davet etti. Tebligata Alabama haricinde California, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, Güney Carolina, Vermont, Washington ve Wisconsin eyaletleri de imzalarını attı.

Verilen bilgilere göre ASC, Coinbase’i eyalet sakinlerine sunduğu earn programı ve staking ürünleri ile menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini öne sürerek borsaya aksini ispatlaması için çağrıda bulundu.

Coinbase’in kendini açıklamak ve yasaları ihlal etmediğini kanıtlamak için 28 gün süresi olduğu belirtildi.

ASC ayrıca Coinbase’in ülke çapındaki yaklaşık 3,5 milyon staking hesabının Federal Sigorta Kurumu (FDIC) ve Menkul Kıymet Yatırımcılarını Koruma Kurumu (SPIC) tarafından sigortalanmadığını belirtti. Kurum, Alabama yatırımcılarına ait 33 binden fazla hesabın herhangi bir kayba karşı korunmasız olduğunun altı çizildi. Bu kapsamda ASC, yatırımcıları şu ifadelerle uyardı:

ASC, yatırımcıları paralarını yatırmadan önce bir staking programının kayıtlı olup olmadığını onaylatmak için kurumla iletişime geçmesini teşvik eder.

New Jersey’den ek 5 milyon dolarlık ceza

New Jersey eyaleti tebligatta yer almasının yanı sıra bireysel olarak kayıt dışı menkul kıymet satışı gerekçesiyle Coinbase’e 5 milyon dolar ceza verdiğini duyurdu.

Başsavcı Yardımcısı Shirley Emehelu konuya dair şu ifadeleri kullandı:

Kripto para menkul kıymet piyasası, şirketlerin kendi kurallarını oluşturabileceği herkese açık bir piyasa değil. Bu şirketler staking hizmetleri sunuyor ancak kriptoya yatırım yapmanın risklerini ele alma olasılıkları daha düşük ve bu eylem yoluyla onların kurallarımıza uyduklarından emin oluyoruz.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), gün içerisinde kayıt dışı aracı kurum (broker) olarak faaliyet gösterdiği gerekçesi ile Coinbase’e dava açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!