Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC, Çalışanlarının Kripto Para Ticareti Yapmasına İzin Verecek

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC, çalışanlarının kripto para ticareti yapmasına izin verdiğini açıkladı. Yapılan bu düzenleme, ajansın piyasa düzenlemesindeki doğrudan rolü nedeniyle eleştirmenlerin hedefi oldu.

ABD CFTC çalışanlarının kripto paralara yatırım yapmasına izin verdi. Alınan bu karar, emtia gözlemcisinin Bitcoin piyasalarını denetleme sorumluluğunu üstlenmesinden haftalar sonra geldi.

Bununla birlikte, CFTC politikalarının Bitcoin alım satımıyla birlikte Bitcoin işlemlerine yapacağı herhangi bir yatırım, düzenleyici etik kuralları nedeniyle yasaklandı.

Ajansın genel hukuk danışmanı Daniel Davis tarafından 5 Şubat günü yayınlanan bir nota göre bu karar, CFTC etik bürosunun personeli tarafından yasallık ve ticaret uygulamalarına katılımın ahlakı hakkında birçok soru sorulması üzerine alındı.

CFTC sadece piyasanın kendisini değil, emtia piyasasından türetilen vadeli işlem sözleşmelerini  de düzenliyor. Ajans, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini birer mal olarak görüyor ve bu nedenle vadeli işlemler içermeyen herhangi bir yatırım, yasal olarak değerlendiriliyor. Daniel Davis ayrıca CFTC çalışanlarının herhangi bir “insider trading” girişimine karşı uyarıda bulundu.

” Piyasadaki çoğu kişi kripto para işlemlerine katılan çalışanların kişisel ahlakını sorgulayacak kadar olgun durumda. “

 

” Yasayı veya hükümeti ve etik standartlar komisyonunu ihlal edebilecek herhangi bir eylemden kaçınmaya çabalamanız gerektiğini lütfen unutmayın. “

CFTC sözcüsü Erica Richardson, kripto paralarla uğraşan çalışanlarının bu kripto paralara yatırım yapıp yapmadığını teyit etmek isteyen Mr. Giancarlo‘nun etik rehberlik istediğini belirtti. Böylesi bir durum çıkar çatışmasına yol açabilir.

” Sayın başkanımız, Bitcoin‘e sahip olan personelin kripto paralar ile ilgili konularda yer almaması gerektiğini açıkça belirtti. “

Mr. Giancarlo, ABD senatosu komitesinin kripto para topluluklarını onaylamasından önce bu ayın başlarında yaptığı konuşmasının hemen ardından topluluklar arasında popüler bir kişi halini aldı.

Düzenleyici kurumun kararına oldukça fazla eleştiri gelirken St. Mary’s Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde dijital para ve finansal istikrar konusunda uzmanlaşmış olan Doçent Angel Walch şu sözleri söyledi :

” Personelin kripto para ticaretine izin vermek akıllara durgunluk veren bir durum. Böylesi bir girişim düzenleyici kararları kesinlikle çarpıtabilir. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment