Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Yeni Nesil Tahvil Satışı: Initial Community Offering

Federal fonlamalarda ciddi düşüşlerle kaşı karşıya kalan Berkeley, California, uygun fiyatlı konutlar başta olmak üzere çeşitli hizmetlere fon sağlamak için kripto tokenlara yönelmeye başlıyor.

Belediye başkanı Jesse Arreguin ve belediye meclisi üyesi Ben Bartlett, San-Francisco merkezli bir girişim olan Neighborly ile işbirliği yaparak belediye tahvillerinin mikro tahvillere bölünmesini sağlayan bir girişim başlatma kararı aldılar. Bu tahvillerin “initial community offering” adı altında token olarak satılabilmesi planlanıyor.

CityLab’e göre “Esas amacımız, ihtiyaçlarımızı karşılayacak yeni finansman kaynakları yaratabilmek. İhtiyaç duyulan kaynakları yaratırken en büyük önceliğimiz ise konut sakinlerine karşı hem ahlaki hem de yasal sorumluluklarımızı yerine getirmek” diyen Bartlett sözlerine şunu ekledi:

“Direnç para gerektirir.”

Bartlett ve Arreguin bu sayede insanların kendi tercihlerine bağlı olarak düşük değerli projelere yatırım yapabileceklerini belirtti. Satın alma ve satış işlemlerinin Blockchain’e aktarılmasıyla da işlem ücretleri azalırken ayrıca daha şeffaf bir finans yönetimi mümkün olacak.

Barlett’e göre tokenlar tercihli tahvillerle destekleneceğinden, “initial community offering” ICO’lara göre daha az risk barındırıyor.

Neighborly CEO’su Jase Wilson da “Berkeley borçlanma hususunda oldukça esaslı bir tutum sergilemekte, mali disiplini sağladıkları aşikâr” açıklamasında bulundu.

Proje destekçileri, bu token satışları ile uygun fiyatlı konut projelerine fon sağlayabilecekleri kanaatindeler ancak planları işe küçük ölçekte girişimlerle başlamak. Bunu bir itfaiye istasyonu işletmek için öncelikle ambulans satın almaya benzetiyorlar. İlk ICO’larını ise Mayıs ayı itibariyle gerçekleştirmeyi umuyorlar.

Barlett sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“İnanıyorum ki bu belediye para birimi ya da token, siz nasıl adlandırırsanız adlandırın, paylaşılan refaha bambaşka bir anlam kazandıracak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment