Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Harekete Geçti: 21 Milyonluk Kripto Para Dolandırıcılığı İçin Dava!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Kaliforniyalı şirket Ichioka Ventures’a başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere kripto para dolandırıcılığı davası açtı.

CFTC 22 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Kaliforniya merkezli yatırım şirketi Ichioka Ventures ve şirket sahibi William Koo Ichioka’ya 100’den fazla müşterinin 21 milyon dolardan fazla varlığını amacı dışında kullanma ve kripto para dolandırıcılığı suçlarından dava açtığını duyurdu.

CFTC açıklamalarına göre şirket “Ponzi Şeması” olarak bilinen ve faillerin kurbanları yüksek kar getirisi vaadiyle kandırarak esasında herhangi bir faaliyet yürütmeden yalnızca yeni yatırımları kar payı olarak dağıttığı bir dolandırıcılık sistemi kullanıyordu.

Açıklamalara göre Ichioka Ventures, 30 iş gününde %10 getiri vadederken geçmiş yatırım performanslarının getiri vaadi ile tutarlı olduğunu savunuyordu. Yatırımcıları şirkete yatırılan fonlarla Forex, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yatırımı yaptıklarını söyleyen Ichioka, esasında fonları kendi kişisel harcamaları için kullandı.

Ichioka ayrıca giderek eriyen varlık havuzunun dikkat çekmesini önlemek için finansal belgelerde sahtecilik faaliyetleri de yürüttü. Ichioka, faaliyetlerini 2018 yılında 2021 yılına kadar sürdürdü.

Öte yandan ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Savcılığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da (SEC) Ichioka Ventures aleyhine elektronik dolandırıcılık ve emtia dolandırıcılığı suçlarından dava açtı.

Ichioka suçlamaları kabul ederken CFTC, sanık hakkında tazminat, para cezası ve kalıcı ihtiyatı tedbir isteminde bulundu.

CFTC, aynı gün içerisinde Justby International Auctions’a yatırımcıların duygularını suiistimal ederek kripto para dolandırıcılığı yapma suçlamasıyla dava açtığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!