Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC, Kripto Tahmin Platformuna 1.4 Milyon Dolar Para Cezası Kesti

New York merkezli kripto tahmin platformu Polymarket, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yasalara aykırı işlem yapmaktan 1.4 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Yürütülen soruşturma sonucunda CFTC, 3 Ocak 2020 tarihinde resmi web sitesinden yayınladığı duyuru ile kullanıcılarına spor oyunları ve siyasi seçimler üzerinden ikili opsiyon sözleşmeleri ile bahis oynama imkanı sunan merkeziyetsiz platform Polymarket’in, Haziran 2020 tarihinden bu yana yasalara aykırı işlem yapmaktan 1.4 milyon dolar para cezası ödemesine karar verdi.

Kendi yetkisi altında bulunan ikili opsiyon piyasa sözleşmelerinin “swap” kategorisine girdiğini ve bu hizmeti sunan platformların CFTC ve Emtia Borsası Yasası (CEA) düzenlemelerine uyması gerektiğini belirten CFTC, ayrıca Polymarket’te bulunan bu düzenlemelere uymayan piyasa kategorilerinin kapatılmasına karar verdi.

CTFC yöneticisi Vincent McGonagle duyuruda;

Tüm türev platformları ve özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) da dahil olmak üzeri kullandıkları teknolojiden bağımsız olarak  yasalar çerçevesinde çalışmaya davet ediyoruz.

açıklamalarında bulundu. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Polymarket’in “işbirliği” yapmasından olmasından dolayı daha düşük bir para cezası aldığını belirtti.

CFTC tarafından yapılan duyuru sonrası Polymarket resmi Twitter hesabından 4 Ocak 2022 tarihinde yapılan paylaşımda “CFTC ile anlaşmaya vardığımızı duyurmaktan ve Polymarket’in geleceğine odaklanmaktan heyecan duyuyoruz” açıklamalarına yer verilirken ayrıca yasalara uymayan üç piyasa kategorisinin en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağı bildirildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!