Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisi XRP Kararını İşaret Etti: Artık Kripto İçin Netlik Zamanı!

CFTC üyesi Caroline Pham, SEC-Ripple (XRP) davasındaki kripto para sektörünün kısmi zaferini regülatif netlik için bir adım olarak nitelendirdi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyesi Caroline Pham 17 Temmuz tarihinde Bloomberg’te yayınlanan röportajda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davada alınan kısmi zaferin regülasyon çalışmalarına pozitif anlamda etki edeceğini öne sürdü ve regülatif netlik için bir yol açıldığını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen davada Yargıç Analisa Torres tarafından alınan kararların kripto para regülasyonu çalışmaları için bir kilometre taşını temsil ettiğini dile getiren Pham, regülatif netliğin bu tip mahkeme kararları ile geleceğini uzun zaman önce ön gördüğünü belirtti.

Bu kapsamda kripto para regülasyonunda yeni bir yola girildiği ve ABD’li regülatörlerin mevzuat çalışmalarında bütüncül ve iş birliği içerisinde olması gerektiği de komisyon üyesinin açıklamaları arasında yer aldı.

Pham, Hong Kong, Avrupa Birliği, Singapur ve İngiltere’nin kripto para regülasyonu konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini bu nedenle ABD’nin de regülasyon konusunda hareket etmesinin onu mutlu ettiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!