Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan Bir Metaverse Projesine Yatırım: 54 Milyon Dolar Toplandı!

Blockchain dahil birçok sektörde faaliyet gösteren metaverse startup projesi Futureverse, Ripple Labs’in (XRP) de dahil olduğu A serisi finansman turunda 54 milyon dolar fon topladı.

Bloomberg’ün 18 Temmuz tarihli haberine göre 11 şirketten oluşan ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren girişim Futureverse, A serisi finansman turunda açıklanmayan bir değerleme ile 54 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketin oyun, blockchain, yapay zeka ve metaverse dahil birçok sektörde faaliyet gösterdiği belirtildi. Futureverse’ün finansman turuna kripto yatırım şirketi 10T Holdings liderlik etti. Tura katılan yatırımcılar içerisinde geçtiğimiz günler SEC ile arasındaki davada kripto para ekosistemine kısmi bir zafer kazandıran kripto ödeme hizmetleri sağlayıcısı Ripple Labs’in de bulunduğu dikkatleri çekti.

Şirket kurucularından Shara Senderoff, Futureverse’ün temel misyonlarından birinin metaverse deneyimleri için teknoloji altyapısı sağlamak olduğunu söyledi. Bununla birlikte diğer bir kurucu olan Aaron McDonald, işlerinde blockchain’in önemli bir rol oynadığını ancak blockchain şirketi olarak tanımlanmayı tercih etmediklerini belirtti:

İnsanların bizi bir blockhain şirketi olarak düşünmesini istemiyorum çünkü bu sahip olduğumuz teknolojini yığınının %10’u gibi.

Bunun yanı sıra McDonald, geçtiğimiz yıl kripto para sektöründe yaşanan durgunluğun finansman toplamayı zorlu bir süreç haline getirdiğini belirtti. Şirketin yeniden yapılandırma sürecinde çalışanların yaklaşık %20’sinin işten çıkarıldığını ve mevcut durumda 250 personellerinin bulunduğunu dile getiren McDonald, yaşananların şirketi daha rekabetçi bir pozisyona taşıdığını da açıklamalarına ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!