Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’den Blockchain Yazılım Protokolü bZerox’e ve Yönetimindeki DAO’ya Ceza

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), gerekli sorumluluklarını yerine getirmedikleri için blockchain yazılım protokolü bZerox’e ceza verdi ve yönetimindeki Ooki DAO’ya dava açtı.

CFTC 22 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinde yaptığı açıklamada bZerox kurucularına, kara para ve terörün finansmanı ile mücadele (AML) konusunda gerekli protokolleri yerine getirmedikleri ve lisanssız olarak vadeli işlemler masası kurdukları için ceza ödemesi gerektiğini duyurdu.

Kurum, bZeroX kurucuları Tom Bean ve Kyle Kistner’ın lisans, AML ve müşterini tanı (KYC) protokollerine dair ihlaller nedeniyle 250.000 dolar ceza ödemesine karar verdi. Ayrıca bZeroX’un yönetiminde yer alan Ooki DAO’yu kurucularla aynı ihlallerden suçlayarak benzer cezalar talep etti ve dava açtı.

Bu noktada CFTC Başkanı Rostin Benham konu ile ilgili, bu eylemin CFTC’nin regülasyondan kasten kaçmaya çalışan kuruluşları takip etmedeki kararlılığını gösterdiğini ifade etti.

Direktör Vekili Gretchen Lowe ise DAO’ların da diğer tüm kuruluşlar gibi yasalara tabi olduğunu ve DAO’ların yasaların etrafından dolaşmak için kullanılamayacağını belirtti.

Öte yandan CTFC komisyon üyesi Summer Mersinger Komisyonun müdahalesini hatalı bularak bir reddiye yayınladı. Açıklamalarında ihlallerin cezalandırılması gerektiğine katıldığını ancak sanıkların keyfi seçildiğini ve bu kararın gelecekte kamu çıkarını baltalayabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!