Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’nin Gözü Kripto Para Borsalarında: Binance Sadece Başlangıç Dedi!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Binance ve eski CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) karşı uygulanan yaptırımların sadece başlangıç olduğunu belirtti.

Kripto para borsası Binance ve CEO’su CZ ve ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ile 21 Kasım günü pahalı bir uzlaşı sağlamış ve CZ görevinden istifa etmişti. O gün DOJ tarafından yapılan basın açıklamasına CFTC başkanı dahil birçok isim katılmış ve kripto para sektörüne karşı sert yaptırımların devam edeceğine dair net mesajlar vermişti.

Business Insider tarafından 24 Kasım günü aktarılan habere göre CFTC, söz konusu uzlaşmadan kısa süre sonra sert mesajlarının devamını getirdi. Düzenleyici kurum tarafından yapılan açıklamada, Changpeng Zhao ve Binance aleyhindeki davanın kripto para endüstrisine yönelik daha agresif bir takip sürecinin sadece başlangıcı olduğu belirtildi.

Ayrıca Binance tarafından ödenecek 4,3 milyar dolarlın bir kısmının CFTC’nin kontrolüne aktarılacağı ve kripto para sektörünün üstüne daha güçlü şekilde gidebilmek için kullanılacağı vurgulandı. Görünen o ki CFTC kripto para sektörünü vurmak için yine aynı sektörün parasını kullanacak.

Yapılan açıklamada VPN kullanımına ya da kullanıcılardan yalnızca ABD’de yerleşik olmadıklarını kanıtlamalarını isteyen pop-up sorular da dahil olmak üzere KYC kurallarını atlatabilecek diğer eylemlere tolerans gösterilmeyeceği ifade edildi.

Konu hakkındaki ifadeleriyle öne çıkan CFTC Komisyon Üyesi Christy Goldsmith Romero, CFTC’nin dünyanın her yerine erişebilecek sınırsız bir güç olduğunu belirtirken ABD piyasalarında korsan gemilerine izin verilmeyeceğini söyledi:

ABD piyasalarında korsan gemilerine yer yok. ABD müşterilerine erişim bir hak değil, bir ayrıcalıktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!