Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Veri Platformu Chainalysis Değerini İkiye Katladı

New York merkezli blockchain veri platformu Chainalysis, F Serisi finansman turunda 170 milyon dolar toplayarak 8.6 milyar dolar değerlemeye ulaştı ve değerini ikiye katladı.

Chainalysis, 12 Mayıs Perşembe günü yaptığı açıklamada şirketin kuruluşundan bu yana altıncı finansman turu olan F Serisi finansman turunda 170 milyon dolar toplayarak 86 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. Şirket böylece geçtiğimiz yıl haziran ayında gerçekleştirdiği finansman turunda 100 milyon dolar toplayarak ulaştığı 4.2 milyar dolarlık değerini ikiye katladı.

Singapur ulusal varlık fonu GIC tarafından yönetilen finansman turu; Blackstone, Bank of New York Mellon (BNY Mellon) ve risk sermayesi şirketi Accel gibi önceki yatırımcıların katılımıyla gerçekleşti.

Şirket açıklamada elde edilen fonların ARGE süreçlerini desteklemek ve küresel operasyonları ölçeklendirmek için kullanılacağına yer verdi.

Chainalysis’in kurucu ortağı ve CEO’su Michael Gronager verdiği bir demeçte:

Finans dünyasının kriptoya geçtiği bir dönüşüm yaşanıyor. Firmamız bu pazarda büyük fırsatlar yakalayacak. Avrupa ve Asya-Pasifik gibi bölgelerde büyüyoruz. Şimdiye kadar Güney Amerika’da hiçbir organizasyonumuz bulunmuyordu. Bu da bizim için başka bir büyüme alanı. Elde ettiğimiz fonlarla uluslararası açılımlara yatırım yapıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Finansman turunu yöneten GIC’de özel sermaye baş yatırım sorumlusu olan Choo Yong Cheen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Chainalysis’ın kripto veri ve analiz alanında benzersiz bir konumda olduğuna yer verdi.

Chainalysis yaptığı açıklamada devlet kurumlarının uzun süredir blockchain verilerinin ve analizinin önemini kabul etmesine rağmen borsalardan, merkeziyetsiz platformlardan ve kripto para birimi alanına giren finansal kurumlardan risk yönetimi ve iş zekası ürünlerine olan taleplerin geçen yıl yeni zirvelere ulaştığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!