Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Terra Ağı Durduruldu

Terraform Labs resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada olası saldırılara karşı önlem amaçlı ağı durdurduklarını açıkladı.

Terra’nın yaptığı resmi açıklamada LUNA‘nın fiyatının ve saldırı maliyetinin önemli ölçüde düşmesi sebebi ile geliştiriciler tarafından durduruldu.

Terra’nın 1 dolara sabit olması gereken stabil kripto parası UST’nin 0,30 dolara düşmesi ardından vakıf fiyatı tekrardan 1 dolara yükseltmek için LUNA basımlarını artırdı. Bunun üzerine LUNA fiyatı geçtiğimiz aylarda 120 dolardan işlem görürken, şu anda 0,012 dolardan işlem görüyor. Fiyatının bu denli düşmesi ve arzının artması koinin saldırılara karşı açık hedef haline gelmesine sebep oldu.

Stabil kripto paralarda yaşanan bu dalgalanmalar ve hareketlilik tüm kripto para piyasasını etkiledi. Terra’nın UST’yi kurtarma çalışmaları sırasında bir günde 30 milyarın üzerinde LUNA basması tüm piyasada krize yol açtı. 12 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde UST’nin yarattığı krizi USDT %5 düşerek, BUSD ise 1 doların üzerine çıkarak takip etti. Sonrasında ise peg tekrardan dengelendi.

LUNA’nın dolaşımdaki arzı Coingecko verilerine göre 32.39 milyara ulaştı. Toplam arzı ise 40.7 milyar adet olarak kaydedildi.

(Güncelleme) Terra’nın resmi hesabından 12 Mayıs 20.11’de yapılan açıklamada:

“Güncelleme yayınlandı, blok üretimi yeniden başladığında delegasyon işlemlerinin iptal edilecek, validatörlerin 3’te 2’sinin güncellemeyi gerçekleştirdiğinde ağ tekrardan aktif olacak” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!