Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainalysis: Bu Yıl Kripto Para ile 2020’dekinden Daha Çok Fidye Ödenebilir

Blockchain analiz firması Chainalysis tarafından paylaşılan verilere göre 2021’in başından bu yana 208 milyon dolar değerinde fidye ödendi. Bu sayı, 2020’nin genelinde toplam 416.4 milyon dolar olarak ölçülmüştü.

Chainalysis’in araştırmalarına göre fidyelerin büyük bir kısmı, global standartlara uyum sağlamayan kripto para borsaları aracılığıyla ödeniyor. Bu transferlerin alıcı tarafında yer alan adreslerin sayıca az olması, fidye saldırılarının sayıca küçük bir örgütler kümesinden kaynaklandığına işaret ediyor olabilir.

Chainalysis Komünikasyon Direktörü Madeleine Kennedy, The Block’a verdiği demeçte fidye ödemek zorunda kalan pek çok kuruluşun bu süreci gizli şekilde yürüttüğünü söyleyip, bu yılın başından beri ödenmiş fidyelerin değerinin 208 milyon dolardan çok daha büyük olmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Ayrıca, Chainalysis bu para transferlerini geriye dönük olacak şekilde analiz ettiği ve çoğu işlemi sonradan teyit ettiği için, bu sayının ilerleyen dönemlerde artış göstermesi mümkün. Kennedy, “Verimiz biraz gecikmeli geliyor ki bu da 2021’in (sonundaki miktarın), 2020’dekinden daha fazla olacağını gösteriyor olabilir.” dedi.

Chainalysis-2021-data-729x450
Kaynak: Chainalysis

Fidye amaçlı yapılan siber saldırılar, bu yıl Biden yönetiminin de konuyu gündemine alması ile birlikte global bir mesele haline geldi. Biden yönetimi, bu amaçla kullanılan kripto paraların takip edilmesine ve saldırıları düzenleyen örgütlerin yakalanmasına yardımcı olacak bilgi paylaşanlara 10 milyon dolara kadar para ödülü vereceğini açıkladı.

Görsel: Computer Security (Daniel Foster, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!