Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Yorumu: Yön Neresi? 30 Eylül

30 Eylül – En popüler DeFi coinlerinden Chainlink (LINK) düşüş sinyalleri mi veriyor? Tony Spilotro Chainlink yorum yazısında, LINK kanadında olumsuz senaryoları destekleyen teknik faktörleri açıkladı.

Chainlink (LINK), geçtiğimiz günlerde oldukça umut verici bir toparlanma göstererek günü %30 artışla kapattı. Fakat bu trend sürdürülebilecek mi? Son 24 saat içinde %5 düşüş gösteren LINK, şu an 9,78 dolardan işlem görüyor.

Analist, teknik göstergeler ile temellendirdiği yazıda, bu göstergelerin hassas ölçümler ve matematiksel denklemlerle ortaya çıktığının da altını çiziyor. Analist bu doğrultuda, en değerli kripto paralar listesinde 8. sırada yer alan LINK için bir dizi olumsuzluk içeren faktörü yorumladı; işte, önemli kesitler…

  • Chainlink geçen hafta, 8 dolardaki bölgesel dip noktasından 11 doların üzerine yükselerek 2020 yılının rekoru sayılan %30 oranında günlük artış kat etti.
  • Fiyatını harika bir ralli ile 20 dolara kadar çıkarmış olan LINK, paçasını düşüş trendinden kurtaramadı. Analiste göre böyle devam ederse, geçen haftaki performansa rağmen, yeni düşüşler kapıda gözüküyor.
  • LINK/USD grafiğinde, bir düşüş kanalı çizildiğini belirten analist; Chainlink’in yeni bir dalışa gebe olduğunu söyledi.
  • Chainlink, özetle oynaklığı ölçen Bollinger bantlarına göre; “mid-BB” denilen, Bollinger bantlarının orta seviyesindeki bölgeye denk gelen noktadan bir red yedi.
  • LINK bu alanda karşılaştığı direnç ile alt bandın olduğu seviyeleri yeniden test etme eğilimi gösterebilir.
chainlink-link-analizi-30-eylul
LINK/USD grafiklerinde Bollinger bantlarının durumunu gösteren grafik. Kaynak

Yalnızca Bolinger Bantları Değil, Ichimoku İndikatörü de Sinyal Veriyor

  • LINK fiyatı için düşüş sinyali veren tek göstergenin Bollinger bantları olmadığını öne süren analist, Ichimoku indikatöründen de bahsediyor.
  • 26 trading sezonunu inceleyen ve destek/direnç bölgelerini belirlemeye yarayan bu göstergenin de LINK için aşağı doğru bir dalış sinyali verdiğini söyleyen analist, grafiklerdeki Chokou aralığının zayıf bir desteğe bağlı kaldığını belirtiyor.
  • LINK grafiklerinde, Chikou bulutu ileri gösterirken Chikou aralığı ise ters yönü işaret ediyor. Bu da analiste göre, LINK fiyatı için bir düşüş habercisi olarak yorumlanabilir.
  • Göstergede; kijun-sen denen kırmızı çizginin, tenkan-sen denen mavi çizginin üzerinde olduğuna dikkat çeken analist bu sebeple, LINK’in kırmızı çizginin altında doğru sıkışma yaşayabileceğini öngörüyor.
  • Spilotro, Ichimoku indikatörüne göre LINK için 4,80 – 6 dolar aralığının hedeflendiğini söylüyor.
chainlink-link-analizi-30-eylul
LINK/USD grafiklerinde Ichimoku göstergesinin durumu. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment