Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fed/Williams: “Enflasyon Beni Endişelendirmiyor”

New York Fed Başkanı John Williams Amerikan ekonomisinin geleceğini değerlendirirken “enflasyon konusunda endişeli olmadığını” söyledi.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen haftalarda katıldığı Jackson Hole konferansında Fed’in enflasyon oranının yüzde 2’nin üstüne çıkmasına müsaade edebileceğini açıkladı. Powell’in bu duyurusunun ardından enflasyonla ilgili bir yorum da New York Fed Başkanından geldi.

Enflasyon Konusunda Endişeli Değil

New York Fed Başkanı olan ve Powell’in yakın danışmanlığını yapan John Williams University of California, Berkeley tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Williams etkinlikte Amerikan ekonomisinin geleceğine dair bazı yorumlar yapıp enflasyon konusuna değindi.

Amerikan ekonomisi bu yılın ikinci çeyreğinde tarihin en sert küçülmelerinden birini yaşadı. Ekonomi haziran ayında başlayan iyileşme süreci ile toparlanmaya başladı. New York Fed Başkanı haziran ayında başlayan bu sürecin ilerleyen aylara da yansımasını ve Amerikan ekonomisinin gelecek üç yıl içerisinde normale dönmüş olmasını bekliyor.

Bu sırada birçok uzmanı endişelendiren enflasyon konusuna da değinen Williams, enflasyonun onu “endişelendirmediğini” söyledi. Williams enflasyon oranının belli başlı gelişmeler nedeniyle yükseldiğini ancak Fed’in bu gelişmelere “uygun tepkiyi verebilecek” durumda olduğunu belirtti.

Bitcoin Fiyatında Ne Gibi Yansımaları Olur?

Global Macro Investor kurucusu Raoul Pal gibi ekonomistler enflasyonun yükselmesi ile birlikte altın ve Bitcoin gibi varlıkların değer kazanmasını bekliyorlar. Bitcoin’i dijital altın olarak gören bu ekonomistler BTC’nin bu süreç içerisinde güvenli bir liman olarak kullanılabileceği görüşündeler.

Stok-akış modeli (S2F) ile tanınan PlanB gibi analistler Bitcoin fiyatının bu senaryoda birkaç katına çıkabileceğini öne sürüyorlar. Bitcoin’in kısıtlı arzı nedeniyle değer kazanmasını bekleyen PlanB BTC fiyatının önümüzdeki yılın sonuna kadar 100 bin dolara çıkabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment