Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink (LINK) Bu Haber ile Yüzde 10 Yükseldi: Artık Coinbase’in Base Ağında!

Chainlink (LINK), CCIP protokolünü Coinbase’in katman-2 (L-2) blokzinciri Base’de kullanıma açtı.

Chainlink, Coinbase tarafından piyasaya sürülen Base üzerinde Birlikçe Çalışabilir Cross-chain Protokolü’nü (CCIP) başlattı. Atılan bu adım, Base geliştiricileri için birden fazla blokzinciri ile beraber çalışma fırsatı, bu blokzincirleri üzerinde token ve mesaj gönderme olanağı gibi bir dizi imkan sunacak.

Gelişme hakkında açıklamada bulunan Chainlink Labs Baş İşletme Sorumlusu Johann Eid, Base ve Chainlik arasında artan iş birliğinin daha geniş kitleler için büyük fırsatlar sunacağını ifade etti:

Base’in bir Katman 2 çözümü olarak ölçeklenebilirliği ve teknolojik yaratıcılığı, giderek artan sayıda Chainlink hizmetiyle birleştiğinde, yeni nesil cross-chain uygulamaları ve hizmetleri oluşturmak isteyen geliştiriciler için büyük bir fırsattır.

CCIP protokolü blokzincirleri arasında para transferini ve geliştiriciler için cross-chain işlemlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. CCIP bununla birlikte bankalara kendi blokzincirlerini üretme imkanı tanırken bu zincirlerin kamuya açık blokzincirlerle bağlantı kurmasına olanak tanıyor. CCIP ayrıca Chainlink’in oracle ağları tarafından da destekleniyor.

Bununla birlikte entegrasyon henüz kısa süre önce sağlanmış olsa da şimdiden Raft, Nuon, Folks Finance ve Polychain Monsters gibi projeler Chainlink CCIP’ye entegre edildi.

Base lansmanına öncülük eden Coinbase’in Protokol Başkanı Jesse Pollak, Base ağında aktif hale gelen CCIP’nin getireceği avantajlara şunları söyledi:

Geliştiricilerin güvenli bir şekilde cross-chain uygulaması oluşturmasına olanak sağlayacak ve daha fazla yeni kullanım alanının önünü açacak bu entegrasyondan heyecan duyuyoruz.

CoinGecko verilerine göre gelişme ile birlikte LINK fiyatı 7,25 dolar seviyelerinden 7,82 dolara kadar ulaşarak %8 yükseliş yaşadı. LINK yazım esnasında 7,53 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!