Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chainlink’ten Yeni Geliştirici Platformu: Web2 ile Web3 Arasında Köprü Olacak

Chainlink (LINK) Web2 ile merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) arasında köprü görevi üstlenecek “Functions” adlı geliştirici platformunu tanıttı.

Chainlink tarafından yakın zamanda paylaşılan bir blog gönderisinde, Web2 ve Web3 kavramlarını arasında bağlantı hizmeti verecek yeni bir platform tanıtıldı. Chainlink Functions adlı bu platform, halihazırda blokzinciri platformları arasında oracle hizmeti üstlenen Chainlink’in geleneksel internet ile olan bağını da güçlendirecek.

Bu platform sayesinde blokzinciri geliştiricileri dApp ya da akıllı sözleşmelerini, ek ağ işlemlerine gerek kalmadan geleneksel teknoloji alanındaki herhangi bir uygulama programlama arayüzüne bağlama şansı bulacaklar.

Platform halihazırda Amazon Web Services ve Meta gibi öncü bulut hizmet sağlayıcılarıyla entegrasyon kurmuş bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Chainlink’in baş ürün sorumlusu Kemal El Moujahid, piyasaya sürülen bu platformun endüstri içerisinde getireceği kolaylıklara dair şu ifadelerde bulundu

Chainlink Functions’ın piyasaya sürülmesiyle, Web3’ün benimsenmesindeki büyük bir engeli ortadan kaldırıyoruz. Bu sayede geliştiricilerin akıllı sözleşmeleri, harika uygulamalar oluşturmak için ihtiyaç duydukları güçlü API’ler ve Web2 veri kaynaklarıyla birleştirmelerini her zamankinden daha kolay hale getiriyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!