Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Singapur Pazarına Geri Dönüyor: Yeni Lisans Başvurusu

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance, Singapur pazarına bu sefer varlık saklama kuruluşu olarak geri dönmeye hazırlanıyor.

Bölgesel bir ajansın 2 Mart tarihinde yayınladığı habere göre, Binance Singapur’da kripto para saklama kuruluşu olarak faaliyet lisansı almak için Singapur regülatörlerine başvurmayı planlıyor.

Verilen bilgilere göre borsanın yakın geçmişte Ceffu olarak yeniden markalaştırdığı varlık saklama birimi adını, Binance’in kullanıcıları için oluşturduğu sigorta poliçesi SAFU’ya yapılan bir atıftan alıyor. Ceffu’nun saklama hizmetlerini yalnızca kurumsal yatırımcılara ve nitelikli bireysel yatırımcılara sunacağı belirtiliyor.

Ceffu yetkilisi Jarek Jakubcek, Singapur’un inovasyon, kurumsal yönetişim ve regülasyon alanındaki uluslararası itibarı göz önünde bulundurulduğunda kurumsal yatırımcıların ilgisini çekmesinin şaşırtıcı olmadığını dile getirdi.

Binance 2021 yılının Aralık ayında Singapur’dan çekilmiş ve Digital Payments Token lisansına dair başvurusunu da iptal etmişti. Borsa konu ile ilgili açıklamasında hâlihazırda Singapur’da regüle bir borsada yatırımlarının olduğunu ve ikinci bir lisans başvurusunun gereksiz olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!