Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’dan Hong Kong Açıklaması: Bitcoin Rallisini Tetikleyebilir!

TRON (TRX) Kurucusu Justin Sun, Hong Kong’un son dönemde kripto paralar üzerine attıkları adımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sun 1 Mart tarihinde yayınlanan First Mover programında verdiği demeçte, Hong Kong’un VASP lisanslama rejiminin Çin hükümetinin kripto paralara karşı politik tutumunu da etkileyebileceğini iddia etti. Sun, Çin’in Hong Kong’u bu konuda bir test merkezi olarak kullanıyor olabileceğini dile getirirken Hong Kong regülatörüne yaptıkları lisans başvurusunun onaylanması halinde Huobi Hong Kong’un kurulacağını da belirtti.

Ayrıca Hong Kong’un kripto para regülasyonu konusunda oldukça şeffaf ve yapıcı hareket ettiğini belirten kurucu, kripto para piyasasındaki bir sonraki Bitcoin (BTC) ve kripto para rallisinin arkasındaki itici gücü olmasını beklediğini dile getirdi.

Öte yandan TRON kurucusu, Huobi’nin bölgenin önde gelen kripto para borsalarından biri olması sebebiyle lisansı almalarının kesin gibi gözüktüğünü belirtirken lisansın onaylanması durumunda Hong Kong regülasyonlarına uyum sağlayabilmek adına Huobi Hong Kong adında yeni bir iştirak kurulacağını da aktardı.

Hong Kong’un politika değişikliğinin sonuçlarının olumlu olması durumunda Çin’in tutumunun da değişebileceğini belirten Sun, Huobi’nin stablecoin düzenlemesinin geleceği için Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) ile görüşmelerde bulunduğu açıkladı.

Sun şubat ayının sonlarına doğru sosyal medya üzerinden Hong Kong regülatörüne VASP lisansı için başvuruda bulunduğu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!