Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun’ın Hong Kong Açıklamasıyla Borsanın Token’ı Sert Yükseldi

Huobi danışmanı Justin Sun, Huobi için Hong Kong regülatörüne faaliyet lisansı başvurusu yapıldığını ve yakın zamanda ülke içerisinde yeni bir borsa başlatacağını da açıklamasıyla, Huobi Token (HT) sert yükseldi.

Justin Sun 20 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, Huobi’nin Hong Kong finansal regülatörüne faaliyet lisansı için başvurduğunu duyurdu. Bu hamlenin, şirketin düzenlemelere uygun bir şekilde çalışma taahhüdünü kanıtladığını belirten Sun, lisansın yanı sıra Hong Kong’da kurumsal ve nitelikli yatırımcılara hizmet verecek bir borsa kurulacağını bildirdi.

Sun, alınan lisansla beraber Huobi’nin teklif ve hizmetlerini Hong Kong yerleşiklerine sunabileceğini ifade etti. Bu durumun kripto para birimlerinin alım-satımı ve depolaması konusunda güvenilir bir platform arayan kullanıcılar için harika bir haber olduğunu öne süren Sun, yakın zamanda Huobi Hong Kong adında yeni bir borsa kurulacağını da duyurdu. Kurulacak borsanın yalnızca kurumsal ve nitelikli yatırımcılara hizmet vereceğini söyleyen Sun, platformun tamamen yerel düzenlemelere uygun faaliyet göstereceğini dile getirdi.

Uzmanlar, Huobi’nin lisansını alması durumunda OSL ve Hashkey’den sonra Hong Kong’da kripto para birimi ticareti konusunda yetkili olan üçüncü kuruluş olacağını belirtti.

HT haberin ardından gün içinde yaklaşık %14 değer kazanarak 5,37 dolar seviyesinden 6,10 dolar seviyesine yükseldi. Coingecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %17 değer kazanan HT, yazım esnasında 5,99 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!