Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changelly, Bithumb’a Hack Esnasında Yardım Etmiş ve 1 Milyon XRP’nin Geri Alınmasını Sağlamış

Hong Kong merkezli kripto para borsası olan Changelly, yaptığı açıklamada Haziran ayında meydana gelen Bithumb hack olayı sırasında, Bithumb’ın 1 milyon 63 bin adet XRP’yi geri alabilmesinde, borsaya ciddi bir destek verdiklerini açıkladı.

Bilindiği üzere, 2018 yılının Haziran ayında Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Bithumb’da ciddi bir hack saldırısı gerçekleşmiş ve olayın hemen ardından borsa, para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

İlk olarak borsada yaşanan kaybın 30 milyon doları aştığı ifade edilmiş ancak daha sonra yapılan çalışmalar ve global çaptaki iş birliği sayesinde bu kaybın 14 milyon dolara indirildiği ifade edilmişti.

Changelly CEO’su Ilya Bere, yaptığı açıklamada hack saldırısının ardından Changelly’nin direkt olarak Bithumb ve Güney Kore polisi ile temasa geçtiğini ve destek verdiğini belirtti. Bere, daha sonra çalınan fonların izini sürdüklerini ve bunların büyük bir kısmını ele geçirdiklerini ifade etti. Daha sonra yaklaşık 585 bin dolar tutarındaki bu fonların güvenliğini de sağladıklarını ifade eden başarılı yönetici, bu durumun örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

”Bu olay, bizlere ve tüm kripto para camiasına, bir araya gelinirse nelerin başarılabileceği konusunda çok net bir örnek olmuştur. Bizler güçlerimizi bir araya getirip birbirimize yardım edersek, kripto para projelerinin selameti çok daha rahat sağlanacaktır. Biz de, Changelly olarak bu olayda yaptığımız katkıdan dolayı oldukça mutluyuz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment