Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitstamp, El Değiştirmesinin Ardından Büyüme Planları Yapıyor

Bitcoin borsaları tarihinin en eskilerinden olan ve aynı zamanda son derece yasal uyumlu olarak ifade edilen kripto para borsası Bitsamp, Belçikalı yatırım firması NXMH tarafından satın alındıktan sonra, şu anda ciddi bir büyüme planı yapıyor.

Avrupa’nın en eski kripto para borsası olan ve 2011 yılından bu yana hizmet veren şirket, yüzde 80 hissesini NXMH’a satmasının ardından yeni dönemin planlarını yapıyor. 2016 yılında Ernst & Young tarafından yapılan denetlemeden başarı ile çıkan firma, Lüksemburg’da lisans alarak Avrupa’da tam lisans alarak fonksiyon gösteren ilk kripto para borsası olmayı da başarmıştı.

Satın alım işleminin ardından şirketin CEO’su Nejc Kodric’in şirketten ayrılmayacağı ve CEO olarak görevine devam edeceği ifade edildi. Kodric’in sahip olarak elindeki yüzde 10’luk hisseyi satmadığı belirtirken, buna karşın bir diğer kurucu ortak olan Damian Merlak’ın ise, yüzde 30’luk hissesinin tamamını sattığı ifade edildi. Kodric, diğer kurucu ortak Merlak’ın zaten üç yıldır aktif olmadığını ifade ederken, Bitstamp çalışanlarının da bu süreçten etkilenmeyeceğini belirtti. Başarılı isim, artık global çapta büyüme planları yaptıklarını da belirtirken, şunları söyledi:

”Burada bizimle çalışan kişiler oldukça rahat ve müsterih olsunlar. İyi işleyen bir şeyi bozmayı kimse istemez ve istemiyor da. Artık NXMH ile yaptığmız iş birliği anlaşmasının ardından, hedef büyüttük. Vitesi arttırarak, global çapta büyüme planları yapıyoruz. Şu anda Bitstamp için işler çok iyi gidiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment