Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’in 2018 Karı Dudak Uçuklatıyor

Kripto para piyasalarının en bilinen ve en güvenilir borsalarından birisi olan Coinbase, şirket faaliyetine dair raporları yayınladı. Buna göre, Coinbase şirketş 2017 yılında yaşanan çılgın yükselişin ardından gelen sert ayı piyasasına rağmen, karını arttırmayı başardı. Yani şirket; son boğa sezonundan, şimdiki ayı piyasasına göre daha az kazandı.

Kullanımı kolay mobil uygulaması ile ciddi fark yaratan Coinbase ekibi, bu özelliği sayesinde her gün çok daha fazla kullanıcıya hitap etme şansı buluyor. 2017 yılı boyunca 1 milyar dolarlık bir para kazanan borsa, bu rakamın neredeyse yarısını ise, Bitcoin’in mega bir ralli yaptığı Aralık ayında elde ettiğini açıklamıştı.

Coinbase, buna karşın ayı piyasasından da şirket olarak güçlü çıkmayı başardı. Bloomberg tarafından yayınlanan verilere göre, şirketin bu yıl sonu için gelir hedefi ise tam 1,3 milyar dolar. Bu rakam, 2017 yılından neredeyse yüzde 30 daha fazla olması ile dikkat çekiyor.

Halka açılma planları, kurumsal yatırımcıyı çekmek için geliştirilen platformlar ve şirketin giderek portföyünü de genişletmesi ile, Coinbase artık her geçen gün daha da ilgi çekici bir hale geliyor. Amerikan merkezli borsanın bu rakamlarla da yetinmek istemeyeceği ifade edilirken, şirketin sadece kripto para piyasaları için değil; global çaptaki finans sektörü içinde de bir dev olmak için adımlar attığı biliniyor. Bakalım Coinbase, Brian Armstrong önderliğinde çitayı nereye dek taşımayı başarabilecek? Bunu ancak zaman gösterecek…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment