Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao, Coinbase’in Son Hamlesini Eleştirdi – Coinbase Geri Adım Attı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase, bir kaç gündür almak istediği bir marka hakkı ile gündeme gelmekte. Kripto para sektöründe çok fazla kullanılan popüler terimlerden birisi olan ‘BUIDL’, bugüne kadar bir çok kişi tarafından kullanıldı ve terimin tam olarak kime ait olduğu bilinmiyor.

‘HODL’ teriminin aksine kime ait olduğu tam olarak bilinmeyen ‘BUIDL’, aslında blockchain ve kripto para birimleri kullanılarak günlük kullanım sağlayan ve sürdürülebilirliği olan uygulamalar üretme anlamına gelmekte. Coinbase ise bu terimin kullanım haklarını almak için başvuru yapınca, Binance CEO’su CZ tarafından üstü kapalı bir şekilde eleştirildi.

CZ, bir kullanıcıya cevap olarak attığı gönderisinde, ”patent almaya değil, gerçek bir şeyler kurmaya odaklanıyoruz” ifadesi ve ”bu önemli değil… ancak eğer SAFU’ya bulaşırlarsa, o zaman kızmış olacağım” cümlesi ile tabir-i caizse damarına basılmaması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Coinbase CTO’su Srinivasan, attığı bir gönderide ”Coinbase’in bu başvuruyu bir süre önce yaptığını” ve CEO Armstrong ile yapılan görüşmesinden sonra ”bu terimin kullanım haklarının topluluğa verileceğini ifade etti.”

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment