Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili Maliye Bakanı: Kripto Para Düzenlemelerinde İlerleme Kaydediyoruz

Şili Maliye Bakanı Felipe Larrain, ülkedeki bazı devlet kurumlarının kripto para düzenlemeleri konusunda yeni adımlar attığını söylüyor.

Yerel haber kaynalarından La Tercera tarafından yapılan habere göre ülkenin maliye bakanı olan Larrain, kripto para düzenlemeleri hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Larrain yaptığı bu açıklamalarda Maliye Bakanlığı’nın, ülkenin merkez bankasının, Finansal İstikrar Kurulu’nun kripto para düzenlemeleri konusunda işbirliği yaptığını belirtti.

Larrain, kripto para düzenlemelerinin aslında genel fintech sektörüyle bağlantılı olduğunu ve bu alanda adım atmanın bir hayli önemli olduğunu düşünüyor:

“Böyle bir adım atmanın öneminin farkındayız. Ancak Dünya üzerindeki her bir ülke kripto para düzenlemeleriyle ilgili benzer sorunlar yaşıyor ve bu sorunlar öyle aniden çözülemiyor. Kripto paraları nasıl düzenleyebileceğimizi öğrenmek için araştırmalar yapıyoruz.”

Şili’deki bankalar bundan birkaç ay önce kripto para borsalarına hizmet sunmayı bıraktı ve bu durum yerel kripto para sektörünü oldukça olumsuz etkiledi. Ülkedeki borsalar, bankaların aldıkları bu kararın adil olmadığı gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşıdılar. Bankalarla borsalar arasındaki bu gerginliğin hala devam ettiği söylenebilir.

Larrain, Mart ayında yaptığı açıklamalarda bankalarla borsalar arasındaki bu anlaşmazlığa değindi. Larrain bu açıklamalarında kripto para düzenlemelerinin kısa süre içerisinde hazır olacağının sözünü verdi.

Larrain’in bu sözü vermesinin üstünden dokuz ay geçti ancak ülkede hala somut bir adım atılmış değil. Kripto para konusunda henüz elle tutulur bir adım atmayan Şili yetkilileri, Blockchain konusunda ise çeşitli düzenlemeler hazırlıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment