Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charles Hoskinson: ADA’larımı Satmadığım İçin Kağıt Üzerinde 2 Milyar Dolar Zarar Ettim

2 Eylül tarihinde açıklamalar yapan Cardano kurucusu Charles Hoskinson, ADA’yı EOS ile kıyasladı. Bu işi fazla bilmeyen kişiler için, Cardano projesinin Ethereum’un bir benzeri olduğunu kaba taslak bir şekilde ifade eden Hoskinson; Cardano’nun güvenli, efektif ve merkezi olmayan bir blokchaine sahip olduğunu da ifade etti.

Daha sonra EOS ile ilgili olarak da konuşan Hoskinson, EOS CTO’su Dan Larimer’ın EOS’u DPoS sistemi ile kurduğunu ve bunu yaparken de global çapta bir kullanım artışı yaşatmak olduğunu ifade etti. Ancak Hoskinson, DPoS sisteminin Blockchain’in merkezi olmayan doğasına pek de uygun bir sistem olmadığını da ifade ederken, bu sistemdeki merkezi otoritenin işleri biraz daha çığrından çıkarttığını ifade etti. Cardano’da ise durumun tersi olduğunu ve Blockchain’lerinin son derece merkeziyetsiz olduğunu belirten Hoskinson, bu durumun da kendilerinin avantajına olduğunu belirtti.

Kripto para piyasalarının geneline ilişkin de açıklamalarda bulunan Hoskinson, ADA koinlerini henüz bir adet dahi olsa satmadığını belirtti. Kağıt üzerinde 2 milyar dolarlık bir zararı olduğunu ifade eden Hoskinson, bununla birlikte kısa vadeli zararların çok da önemli olmadığını belirtti ve büyük resme odaklanmak gerektiğini aktardı.

Son olarak Satoshi Nakomoto ile ilgili de konuşan Hoskinson, Nakomoto’nun kripto para piyasalarına bir ders verdiğini ifade etti. Bitcoin’i yarattıktan sonra ortadan sessizce çekip giden Nakomoto’nun şu an sektörde bulunan kripto para şirketinin kurucularına da örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten başarılı yönetici, bu ifadelerle de sözlerini noktaladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment