Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin, Tarihindeki En Büyük Üçüncü Düzeltmeyi Yaşamasına Rağmen, Üç İtibari Paradan Daha İyi Performans Gösterdi

Pension Partners isimli yatırım danışmanlığı şirketinin yönetim kurulu başkanı olan araştırmacı Charlie Bilello, Bitcoin ve ulusal paralar ile ilgili enteresan bir noktaya dikkat çeken bir tweet attı. Buna göre, 2018’in ilk günü olan 1 Ocak itibariyle yapılan bir Bitcoin yatırımı, yatırımcısına tam yüzde 46,7’lik bir miktar kaybettirse de, bu rakamı aralarında Türk Lirası’nın da bulunduğu bazı para birimleri ile kıyasladığımızda farklı bir gerçek karşımıza çıkıyor.

Bilello’nun paylaştığı grafiğe göre, 2018 yılında Venezuela Bolivar’ı %99,9 değer kaybederken, Bitcoin’in tarihindeki en büyük üçüncü düzeltmeyi yaşamasına karşın geride bıraktığı diğer iki kripto para da Arjantin Peso’su ve Sudan Pound’u oldu.

Hemen bu üçlünün ardından gelen ve 2018’in yüzde 44’lük bir değer kaybı ile en kötü performans gösteren 4. parası olan Türk Lirası, Bitcoin’e karşı ise çok az bir farkla daha iyi bir performans gösterdi.

Grafik incelediğinde, yıl başında TL’ye yapılan yatırımın %44 zarar ettirdiği görülürken, bu rakam daha önce yukarıda da belirttiğimiz gibi Bitcoin’e yüzde 46,7 olarak karşımıza çıktı.

Bitcoin fiyatında yaşanan değişimler elbette ki yatırımcıların ilgisini çekse de, başını Joseph Lubin ve Gnosis kurucusu Martin Koppelmann’ın çektiği birçok önde gelen isim, kripto para fiyatlarının şu anda çok ciddi şekilde gelişen bir piyasa için, bakılacak son şeylerden biri olduğunu ifade ediyorlar.

Birçok otorite de, uzun vadede Bitcoin’den bir ralli bekliyor. Bakalım durum nasıl olacak?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment